Ce este PERLITUL EXPANDAT?

 

Perlitul este o rocă vulcanică, care după extragere este zdrobit mărunt în diferite fracţii.

PERLITUL EXPANDAT se obţine prin arderea rocii de perlit în cuptoare speciale la temperaturi extrem de înalte (+1000-1300 gr C) unde îşi măreşte volumul de 10-12 ori- efectul pop-cornului. În procesul măririi volumului său PERLITUL EXPANDAT îşi formează o mulţime de pori, care la rîndul său sunt pline cu aer- asta şi îl face un termoizolator excelent.

PERLITUL EXPANDAT este de culoarea albă spre gri, cu un aspect granulos, foarte uşor, fără miros.  Are o densitate scăzută, între 60 și 100 kg / m3, ceea ce face un material excelent pentru izolare termică şi fonică.Chiar şi dupa mărirea sa în volum PERLITUL EXPANDAT îşi păstrează toate proprietățile sale minerale inițiale, cum ar fi: NonToxic . Nu conține sau emite substanțe toxice sau nocive, nu conține substanțe organice, este un mineral. Necombustibil -  nu arde, evită răspândirea focului, se topește abia la 1000 ° C și mai sus: acesta este un produs ignifug. Dacă luăm în considerare raportul capacitate de cost-volum-izolare, perlitul expandat este materialul izolant cel mai economic  în prezent. Cel mai bun este un izolator natural şi ecologic.

 

Perlitul expandat. Utilizarea în construcții

 

Datorită caracteristicilor sale  izolante remarcabile și greutatea redusă,  PERLITUL EXPANDAT este utilizat pe o scară largă pentru izolație în construcții şi zidărie.  În afară de izolarea termică excelentă, perlitul îmbunătățește rezistența la incendiu, reduce transmiterea zgomotului , nu duce la apariţia mucegaiului sau a diferitor paraziți.

Perlitul este utilizat ca un agregat usor în betoane,mortare, amestecuri uscate.   Perlitul poat fi, de asemenea, utilizat ca un agregat în ciment Portland și tencuieli de gips cu aplicație interioare sau exterioare și pentru protecția la foc la grinzi și stâlpi, pentru izolarea termică şi fonică sub podea, a coşurilor de fum, vopsele cu textură, rigips, plăci pentru tavan şi termofonoizolarea platformelor  de acoperiş, ş.a.

 

Perlit expandat în horticultură

În aplicațiile horticole, perlitul este folosit în întreaga lume ca o componentă a solurilor. Amestecul cu perlit prevede aerisirea si retentia optimă de umiditate pentru creșterea plantelor. Pentru butași înrădăcinare, este folosit  100% perlit. Studiile au arătat că randamentele restante sunt realizate cu sisteme hidroponice cu perlit.

Alte beneficii ale perlitului horticol sunt pH-ului neutru și faptul că acesta este steril și fără buruieni. In plus, greutatea redusă îl face ideal pentru utilizarea în creștere în containere.

Alte aplicații horticole pentru perlit sunt ca suport pentru îngrășăminte, erbicide și pesticide și pentru semințele peletizare. Perlitul horticol este la fel de util pentru grădinar acasă. Acesta este utilizat cu egal succes  în creștere cu efect de seră, cererile de amenajare a teritoriului și în cămin, în plantele de casa.

Termoizolantul 100% natural!

Produs in Moldova!