Perlit în Agricultură

AGROPERLIT

Compoziţia de perlit include următoarele elemente chimice: Al2O3-12-14%, SiO2-70-75%, evaluate K2o conţinut-3-5%, Na2O-3-5%, Fe2o3, aproximativ 1%.  O caracteristică importantă a acestui material este disponibilitatea de apă în ea de la 2 la 5%.  Cu abilitate superioară de a absorbi umezeala, perlitul reţine până la 400% apă fata de masa sa .
De asemenea Perlitul are proprietatile de a absoarbe apa ca mai apoi sa o elimine treptat.
Introducerea de perlit în sol contribuie la condiţii ideale pentru ridicarea nivelului de randament la  culturile agricole .
Avantajele agroperlitului în sol:
Afânarea solului
Prezenţa de agroperlit in sol contribuie la  friabilitate stratului superior.   Astfel, se formeaza accesul mai usor la oxigen și azot din aer pentru rădăcina plantei.   Solul care conţin agropelit nu formează o crustă la  suprafaţă  in cazul de irigare artificială sau naturală
Asigurarea capacității de retinere a apei pina la 400% din masa sa perlitul oferă treptat umiditatea necesara radacinii plantei, prevenind astfel uscarea solului.
Regimul stabil de temperatură.Pentru proprietatile sale de  conductivitate termică scăzută,  perlitul asigura stabilizarea temperaturii solului în caz de schimbări bruşte în condiţii meteorologice.
Lipsa buruienilor, semintelor si daunatorilor. Agroperlitul se obtine la temperaturi de peste 1000 grade, in aceste condiţii nu poate exista nici o specie de buruiene sau seminte.   Aceasta este o garanţie că agroperlitul este un material steril.
AGROPERLIT pentru inradacinare Perlitul este un drenaj excelent, demonstrând o buna capacitate de a retine umezeala.    Contribuie la crearea de condiţii în care se exclude pierderea  de rădăcini din butaşi atunci cand va fi exterpat si  transplantat. Dupa cultivarea sa in camp, rasada va avea conditii prielnice de crestere inca o lunga perioada de timp, datorita radacinii sale bineformate.
Perlit pentru drenaj
Perlitul este o buna alternativa fata de cheramzit.   Înainte de plantarea în containere sau ghivece pe partea de jos a rezervorului, se asterne agroperlit cu grosimea de 5 cm. Este ideal si pentru sistemile ghidroponice in sere.

 

AMBALAJ
-    Sac de 100 litri ( 0,10 m3)